15 martie 2012

La Bucuresti

Unde să te duci tu la Bucureşti, între betoane?
Aici:


sau aici:


sau aici:


sau pe lîngă acest Scumpetu Somnorosu:


sau ca să socializez cu un cameleon subit îndrăgostit de clipitul insidios al ochilor, gesticulînd dornic, gargui însufleţit, mînuţe, burtică, găurel expus cu dulcea neruşinare a animalelor, atît de înduioşător, ca să ţi se prelingă sufletul pe geam, deodată să vrei atingere de cameleon:


Sau la librăria preferată, Anthony Frost, unde zice că:


şi nu costă nimic să te uiţi şi să te întrebi dacă şi pentru Moş Crăciun o fi prea mult o sută de euro, poate că nu, dar Crăciunul e departe şi tentaţia aproape:


sau la librăriile nou descoperite, Antic Ex Libris - vizitat trei din aceeaşi familie (fraţi care seamănă şi, din fericire, nu prea seamănă; a patra rudă prea departe); la una din ele îl găseşti pe Boswell nou-nouţ la exact o treime din cît costa la librăria preferată, şi altele, şi altele, aşa da:


fiindcă nu e nevoie de clădiri cochete sau fundiţe sau mirosuri, importante sînt cărţile, şi ele trebuie să fie rodul îndrăznelii, şi ele trebuie să fie multe, diferite, roiuri-roiuri, niciodată aceleaşi în două librării, cum nici albinele nu-s niciodată două la fel, niciodată aceleaşi.

Şi, desigur, liniştea străzii:


Şi, desigur, muzica străzii:


Aşa a cam fost.
O grămadă de betoane. Beton.

13 comentarii:

ana alfianu spunea...

:)ce-o să mă fac eu şapte luni fără rândurile tale şi ale altor câţiva? sau le voi citi pe foarte-fugă, supărată că nu pot rămâne cu voi. e singura tristeţe, dar e puternică. e ca neputinţa aia grozavă pe care o cunoşti aşa de bine, Veronica, doar că e canalizată şi concentrată dureros pe o singură direcţie, cea a absenţei lecturii-întâlniri cu tine, cu voi.

Veronica spunea...

Dar Creta nu e China, îmi vine să zic, dar ce ştiu eu despre şaptelunile tale...
Să fie bine, să fie izolare bună, şi unde e şi soare, şi unde e şi apă, cred că va fi şi bine.

ana alfianu spunea...

hihi, o să recit numele voastre ca pe o poezie-descântec şi-o să strălucească soarele :)

Veronica spunea...

Noi o să aşteptăm imagini şi cuvinte.

Anonim spunea...

ce bine! eu pe pescăruşii ăştia îi cunosc :) pe cameleon nu :(
mi-am amintit de dezamăgirea tatălui unei colege de liceu: "s-a întors dănuţa din america şi în loc să ne zică de zgârie-nori, ea tot de vrăbiuţele care-s ca la noi povesteşte". şi-atunci mă bucurasem.

Veronica spunea...

Îţi dai seama ce trist trebuie să fie în ţările unde nu-s vrăbii. Data viitoare dau de veste şi poate vizităm cameleonul împreună.

Anonim spunea...

:) m-aş bucura tare.

acum mă uit la el şi văd pătuţul. pătuţul acela!

Zugravu spunea...

Am fost in Bucuresti amandoi in acelasi timp, de joi ce-a trecut, incepand? Rau imi pare ca n-am stiut ca esti pe acolo... mi-ar fi placut sa ne vedem!

Veronica spunea...

Tot ce se poate, eu ţin greu şirul zilelor săptămînii. Am fost, am venit, mă duc iar, se pare că o să cam rămîn acolo la un moment dat. Dă-mi un semn cînd mai mergi, poate bem o cafea în B.!

Zugravu spunea...

Negresit am sa dau un semn, cand voi mai mere in B. Mi-ar placea sa ne vedem la o cafea. Pana atunci insa, poate ne vedem si-aici la o cafea, mai ales daca zici ca te pregatesti sa "parasasesti" Cetatea.

Toate lumea pleaca din Sibiu. De ce oare?

Veronica spunea...

Păi, da. Dar la mine iarăşi trenuri-trenuri. Poate ne auzim săptămîna care vine, o cafea şi o dezbatere Sb-B n-ar fi rea. :) Mai ales că nu prea am nici eu răspunsuri, doar întrebări.

ZUGRAVU spunea...

Fara "trenuri - trenuri", am fi altii! Saptamana viitoare, la ceas de weekend, dau un telefon si ne videm. Nu ca eu as avea altceva decat intrebari, dar nu se stie niciodata: poate situatia "nu-mi raspunde intrebarii cu o intrebare!" va avea sens, de data asta! :)

Veronica spunea...

Oki!